Πώς να αφαιρέσεις λεκέ από πορτοκαλάδα | Sparklean
17135
post-template-default,single,single-post,postid-17135,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Πώς να αφαιρέσεις λεκέ από πορτοκαλάδα

λεκέ από πορτοκαλάδα | Sparklean

Πώς να αφαιρέσεις λεκέ από πορτοκαλάδα

Πώς να αφαιρέσεις λεκέ από πορτοκαλάδα

Η πορτοκαλάδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως, αλλά μπορεί να προκαλέσει και λεκέδες στα ρούχα σου. Αν έχεις λεκέ από πορτοκαλάδα στα ρούχα σου, μην πανικοβάλλεσαι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τον αφαιρέσεις, ανάλογα με το είδος του ρούχου και το πόσο πρόσφατος είναι ο λεκές.

Τι χρειάζεσαι

 • Χλιαρό νερό
 • Σαπούνι
 • Λευκό ξύδι
 • Οινόπνευμα
 • Απορρυπαντικό πιάτων
 • Σόδα
 • Αμμωνία
 • Λεμόνι

Πώς να αφαιρέσεις τον λεκέ από πορτοκαλάδα

Αρχικά, πρέπει να δράσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο πιο γρήγορα αφαιρέσεις τον λεκέ, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τον εξαφανίσεις.

Αν ο λεκές είναι φρέσκος, μπορείς να τον αφαιρέσεις με χλιαρό νερό και σαπούνι. Ξέβγαλε τον λεκέ από πορτοκαλάδα με χλιαρό νερό και σαπούνι. Αν ο λεκές δεν εξαφανιστεί, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι.

Ρίξε λίγο λευκό ξύδι στο λεκέ από πορτοκαλάδα και άφησέ το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τον λεκέ με χλιαρό νερό.

Αν ο λεκές είναι παλαιότερος, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα ή απορρυπαντικό πιάτων.

Για να αφαιρέσεις τον λεκέ με οινόπνευμα, ρίξε λίγο οινόπνευμα στο λεκέ από πορτοκαλάδα και άφησέ το να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τον λεκέ με χλιαρό νερό.

Για να αφαιρέσεις τον λεκέ με απορρυπαντικό πιάτων, φτιάξε μια πάστα από απορρυπαντικό πιάτων και νερό. Άπλωσε την πάστα στο λεκέ και άφησέ την να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τον λεκέ από πορτοκαλάδα με χλιαρό νερό.

Αν ο λεκές είναι επίμονος, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις σόδα ή αμμωνία.

Για να αφαιρέσεις τον λεκέ με σόδα, φτιάξε μια πάστα από σόδα και νερό. Άπλωσε την πάστα στο λεκέ και άφησέ την να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τον λεκέ με χλιαρό νερό.

Για να αφαιρέσεις τον λεκέ με αμμωνία, ρίξε λίγο αμμωνία στο λεκέ και άφησέ το να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τον λεκέ με χλιαρό νερό.

Αν ο λεκές είναι ακόμα επίμονος, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις λεμόνι.

Ρίξε λίγο χυμό λεμονιού στο λεκέ και άφησέ το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τον λεκέ με χλιαρό νερό.

Προσοχή

 • Πριν δοκιμάσεις κάποιο από τα παραπάνω υλικά, δοκίμασε σε μία μικρή επιφάνεια του ρούχου για να ελέγξεις αν το υλικό θα το βλάψει.
 • Αν το ρούχο είναι ευαίσθητο, καλύτερα να το πας σε ένα στεγνοκαθαριστήριο, όπως το Sparklean.

Extra Συμβουλές

 • Αν πιεις πορτοκαλάδα και λεκιαστεί το ρούχο σου, μην το τρίψεις. Το τρίψιμο θα απλώσει τον λεκέ και θα τον κάνει πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.
 • Άπλωσε ένα πανί ή χαρτί κουζίνας στο λεκέ για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο από το υγρό.

Πηγή: lekedes.gr

Καθαριστήριο Sparklean

➡ Mπες στο Sparklean και ξένοιασε! Θα αναλάβουμε εμείς το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ρούχων σου και θα στα παραδώσουμε πεντακάθαρα και αστραφτερά στην πόρτα σου στο μισάωρο που θέλεις!

Και μην ξεχνάς, κερδίζεις 5 ευρώ στην 1η σου παραγγελία με τον κωδικό “SPARKLEAN5” και έχεις φρέσκα, πεντακάθαρα ρούχα στην πόρτα σου!

📲 Kάνε τώρα την παραγγελία σου, 24 ώρες το 24ωρο, επιλέγοντας το μισάωρο παράδοσης & παραλαβής που σε βολεύει.

Εγγύηση Sparklean

Το Sparklean είναι μια βολική επιλογή που εξοικονομεί χρόνο για πολυάσχολα άτομα και οικογένειες. Με μια online υπηρεσία καθαριστηρίου, μπορείτε να καθαρίσετε τα ρούχα, τα λευκά είδη και άλλα αντικείμενα επαγγελματικά από την άνεση του σπιτιού σας.

Ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης του Sparklean είναι ο χρόνος και η ενέργεια που μπορεί να σας εξοικονομήσει. Αντί να πρέπει να ταξινομήσετε, να πλύνετε, να στεγνώσετε και να διπλώσετε τα ρούχα σας, μπορείτε απλά να μας ορίσετε το μέρος και την ώρα που θα μας τα παραδώσετε και να σας τα επιστρέψουμε καθαρά και έτοιμα για χρήση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με πολυάσχολα προγράμματα ή για όσους δεν τους αρέσει να πλένουν ρούχα.

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του Sparklean είναι το επίπεδο καθαριότητας που μπορείτε να περιμένετε. Οι επαγγελματικές υπηρεσίες μας χρησιμοποιούν απορρυπαντικά και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα σας καθαρίζονται και απολυμαίνονται σχολαστικά. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αντικείμενα όπως κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, τα οποία μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια και μικρόβια.

No Comments

Post A Comment