Πώς να μην Μυρίζουν τα Παπούτσια | Sparklean
16577
post-template-default,single,single-post,postid-16577,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qodef-qi--touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Πώς να μην Μυρίζουν τα Παπούτσια

Πώς να μην Μυρίζουν τα Παπούτσια

Πώς να μην Μυρίζουν τα Παπούτσια

Πόσες φορές πήγες σε ένα φιλικό σπίτι και έβγαλες τα παπούτσια σου… και τα ξαναέβαλες γρήγορα 😄; Ακόμη και όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι ή με άλλα μέλη της οικογένειας, η άσχημη μυρωδιά από τα παπούτσια μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική. Μάθε πώς να μην μυρίζουν τα παπούτσια με εύκολες & γρήγορες λύσεις!

Αν βέβαια δεν θέλεις να παιδεύεσαι και ταυτόχρονα να κάνεις τα παπούτσια σου να φαίνονται σαν καινούργια, το καθαριστήριο Sparklean είναι και καθαριστήριο παπουτσιών, αθλητικών και sneakers… αυτών δηλαδή που λερώνονται και μυρίζουν πιο εύκολα.

Περιεχόμενα

 • Γιατί μυρίζουν τα παπούτσια
 • Πώς να μην μυρίζουν τα παπούτσια λόγω βακτηρίων
 • Πώς να καθαρίσεις παπουτσια που μυρίζουν
 • Πώς να μην μυρίζουν τα πόδια

Γιατί μυρίζουν τα παπούτσια;

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας των ποδιών. Φυσικά παίζει ρόλο και η ποιότητα του παπουτσιού. Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια είναι τα εξής:

 1. Κακής ποιότητας παπούτσια και κάλτσες που δημιουργούν βακτήρια: τα παπούτσια και οι κάλτσες από συνθετικά υλικά, πάντα δημιουργούν δυσάρεστες οσμές, ειδικά αν τα φοράμε για πολλές ώρες. Πόσο μάλιστα τα παπούτσια που δεν αερίζονται επαρκώς. Το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται στα παπούτσια όταν ιδρώνουν τα πόδια μας, ευνοεί την ανάπτυξη τους.
 2. Μυκητιάσεις στα πόδια και στα νύχια.

Κάθε αιτία έχει και τους δικούς της τρόπους αντιμετώπισης. Καθορίζοντας λοιπόν την αιτία, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω απλές συμβουλές.

Πώς να μην μυρίζουν τα παπούτσια λόγω βακτηρίων

παπούτσια που μυρίζουν

Για την πρόληψη της μυρωδιάς στα παπούτσια, ακολούθησε τα 3 παρακάτω tips:

1. Σπρέι για παπούτσια

Η πιο εύκολη λύση είναι να προμηθευτείς ένα ειδικό σπρέι παπουτσιών και να το χρησιμοποιείς καθημερινά λίγο πριν φορέσεις τα παπούτσια σου. Εξουδετερώνει τυχόν βακτήρια και εμποδίζει την εμφάνιση νέων μέσα στην ημέρα.

2. Βρεφική πούδρα

Πριν φορέσεις τα παπούτσια σου, βάλε λίγη πούδρα στο εσωτερικό τους και λίγη στα πόδια σου πριν φορέσεις κάλτσες. Εκτός του ότι απορροφάει την υγρασία, έχει και ωραία μυρωδιά.

3. Καθαρά πόδια και κάλτσες

Θα ακουστεί πολύ απλό αλλά πολλοί άνθρωποι το παραμελούν. Μην φοράς χρησιμοποιημένες κάλτσες και πάντα να έχεις πλύνει τα πόδια σου πριν φορέσεις τα παπούτσια σου. Ακόμη κι αν χρειαστεί να ξαναφορέσεις τα παπούτσια σου μέσα στην ημέρα ή να φορέσεις κάποια άλλα, βάλε τουλάχιστον καθαρές, στεγνές κάλτσες.

4. Μην φοράς τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα

Μια πολύ καλή λύση για να μη μυρίζουν τα παπούτσια είναι να τα αφήνεις για 24 ώρες να στεγνώσουν πριν τα φορέσεις ξανά. Μπορείς λοιπόν να μην φοράς τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα και να έχεις πάντα μια εναλλακτική επιλογή.

Πώς καθαρίζω παπούτσια που μυρίζουν

Αν ήδη μυρίζουν τα παπούτσια σου, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά tips:

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα δίνει πάρα πολλές λύσεις στην καθαριότητα και όχι μόνο…. Εκτός του ότι απορροφά τις μυρωδιές και την υγρασία, εξουδετερώνει και τα μικρόβια.

 • Μπορείς να ρίξεις απευθείας στο εσωτερικό των παπουτσιών, να τα αφήσεις όλο το βράδυ και το πρωί να τα τινάξεις.
 • Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις τη σόδα σε ανοιχτή χαρτοπετσέτα, να την τυλίξεις σαν πουγκί και να την αφήσεις μέσα στα παπούτσια όλο το βράδυ.

2. Βάλε τα παπούτσια στην κατάψυξη

Τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, το ψύχος της κατάψυξης μπορεί να κάνει θαύματα όταν μυρίζουν τα παπούτσια.

 1. Βάλε τα παπούτσια σε μια σακούλα, και κλείσε την καλά.
 2. Άφησε τα παπούτσια στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
 3. Το πρωί, άφησε τα να ξεπαγώσουν μόνα τους σε θερμοκρασία δωματίου.
 4. Μπορείς να τα φορέσεις.

Tip: μπορείς να το συνδυάσεις με σπρέι για παπούτσια ή βρεφική πούδρα πριν τα φορέσεις, όπως αναφέραμε παραπάνω.

3. Παπούτσια στο πλυντήριο

Άλλη μια λύση είναι να τα βάλεις για μια πλύση στο πλυντήριο, καθαρίζοντας τα συνολικά. Προσοχή όμως στο πρόγραμμα που θα επιλέξεις:

 1. Επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό για να μην λιώσουν οι κόλλες και παραμορφωθούν τα παπούτσια.
 2. Επίλεξε ένα ήπιο, απλό απορρυπαντικό.
 3. Χαμήλωσε τις στροφές στο ελάχιστο.
 4. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

4. Αλλαγή πάτων σε παπούτσια που μυρίζουν

Αν οι πάτοι σου έχουν φθαρεί, κάτι που συμβαίνει σχετικά γρήγορα και συχνά στα αθλητικά παπούτσια, είναι πιο εύκολο να κρατήσουν την υγρασία και να αναπτύξουν βακτήρια.

Άλλαξε τους με καινούργιους και γιατί όχι -με την ευκαιρία- με ανατομικούς ή με πάτους σιλικόνης.

Πώς να μην μυρίζουν τα πόδια

πόδια που μυρίζουν

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα μυκητίασης ή τραυματισμού, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Αν πάλι απλώς μυρίζουν τα πόδια σου λόγω βακτηρίων από τα παπούτσια, προμηθεύσου κάποιο αντιιδρωτικό σπρέι ποδιών, ή ακολούθησε τα παρακάτω απλά tips:

1. Οινόπνευμα

Μετά το μπάνιο σου και αφού στεγνώσεις καλά τα πόδια σου, κάνε ένα διεξοδικό, ελαφρύ μασάζ σε όλο το πόδι κάτω από τον αστράγαλο με οινόπνευμα. Επανάλαβε το μερικές μέρες ή και τακτικά αν θέλεις, και θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη μυρωδιά των ποδιών.

2. Μαγειρική σόδα & λεμόνι

Ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να μη μυρίζουν τα πόδια σου είναι να τα μουλιάσεις σε ζεστό νερό με σόδα και λεμόνι. Η σόδα εξουδετρώνει βακτήρια, μύκητες και οσμές, ενώ το λεμόνι τα αρωματίζει και μειώνει την εφίδρωση.

 1. Βάλε σε μια λεκάνη ζεστό νερό.
 2. Ρίξε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
 3. Ρίξε το χυμό ενός λεμονιού και ανακάτεψε καλά το μείγμα.
 4. Βύθισε μέσα τα πόδια σου για 15-20 λεπτά.

3. Καλό στέγνωμα ποδιών μετά το μπάνιο

Μέσα στην πρωινή βιασύνη ή το βράδυ λόγω κούρασης, μετά το μπάνιο οι περισσότεροι δεν στεγνώνουν καλά τα πόδια τους. Ειδικά αν φορέσεις αμέσως κάλτσες, η υγρασία παραμένει και ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και οσμών.

 1. Σκούπισε πολύ καλά τα πόδια σου μετά το μπάνιο, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.
 2. Χρησιμοποίησε πιστολάκι μαλλιών αν σε διευκολύνει.

Tip: Συνδύασε το με το οινόπνευμα παραπάνω.

Πώς να μην μυρίζουν τα παπούτσια – Συμπεράσμα

Όπως καταλαβαίνεις είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να μυρίζουν τα παπούτσια. Αν ανακαλύψεις την αιτία ή απλά εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω, θα απαλλαγείς από δυσάρεστες οσμές βελτιώνοντας τη συνολική σου υγιεινή.

Το καθαριστήριο – στεγνοκαθαριστήριο Sparklean έχει κι άλλα καθημερινά tips για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη:

No Comments

Post A Comment