Λεκές από Αίμα - Καθάρισε σε 3 βήματα | Sparklean
16065
post-template-default,single,single-post,postid-16065,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Λεκές από Αίμα – Πώς Καθαρίζεται – 3 Βήματα

Λεκές από αίμα - Πώς καθαρίζεται

Λεκές από Αίμα – Πώς Καθαρίζεται – 3 Βήματα

Ο λεκές από αίμα είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Εάν δεν καθαριστεί όσο είναι νωπός, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να καταστραφεί για πάντα το ύφασμα το οποίο λερώθηκε από αυτό.

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι που μπορείς να απαλλαγείς από τους λεκέδες αίματος, χρειάζεται όμως προσοχή.

Κάθε ύφασμα έχει τις δικές του προδιαγραφές για τον τρόπο και την θερμοκρασία που θα πλυθεί.

Είτε αυτό είναι ρούχο, είτε σεντόνι, είτε πετσέτα, είτε χαλί, είτε στρώμα θα πρέπει να διαβάζεις πάντα το ταμπελάκι με τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Όποια μέθοδο αφαίρεσης του λεκέ από αίμα και να επιλέξεις δοκίμασε πρώτα σε ένα σημείο του υφάσματος που δεν είναι εμφανές, για να βεβαιωθείς οτι δεν θα αποχρωματιστεί.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσεις λεκέδες από αίμα και απαλλάξου από αυτούς μια για πάντα!

Τι θα χρειαστείς για να αφαιρέσεις λεκέ από αίμα

Για την αφαίρεση λεκέ από αίμα σε ύφασμα θα χρειαστείς:

 • Οξυζενέ.
 • Ρολό χαρτοπετσέτα ή καθαρή υφασμάτινη πετσέτα.
 • Ήπιο υγρό πλυσίματος πιάτων.
 • Αμμωνία.
 • Μαγειρική Σόδα.
 • Μαλακή οδοντόβουρτσα.

3 εύκολα βήματα να τον αφαιρέσεις

Έχοντας συγκεντρώσει τα υλικά που προαναφέραμε ακολούθησε τα παρακάτω 3 βήματα:

 1. Δοκίμασε πρώτα λίγο οξυζενέ σε ένα μη ορατό σημείο του υφάσματος για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αποχρωματιστεί. Στάξε μικρή ποσότητα οξυζενέ πάνω ακριβώς στον λεκέ και άφησέ το λίγα λεπτά να ποτίσει. Στη συνέχεια ταμπονάρισέ το με μια πετσέτα μέχρι να φύγει εντελώς ο λεκές από αίμα. Μόλις φύγει, εάν πρόκειται για ρούχο, είναι έτοιμο για πλυντήριο.
 2. Εάν ο λεκές επιμένει δοκίμασε να ρίξεις πάνω του μερικές σταγόνες υγρού πιάτων και τρίψε απαλά το σημείο. Έπειτα πασπάλισε με λίγη αμμωνία και μαγειρική σόδα και άφησε το μίγμα για λίγα λεπτά.
 3. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, τρίψε απαλά το σημείο κυκλικά, ξέπλυνε με κρύο νερό και βάλτο πλυντήριο. Ο λεκές από αίμα θα έχει εξαφανιστεί!

Τι να προσέξεις

 • Δράσε άμεσα! Όσο ο λεκές από αίμα είναι ακόμα νωπός τόσο πιο εύκολα θα φύγει.
 • Χρησιμοποίησε μόνο κρύο νερό για να ξεπλύνεις τον λεκέ από αίμα. Το ζεστό νερό έχει την ιδιότητα να εμποτίζει περισσότερο το αίμα στο ύφασμα.
 • Μην χρησιμοποιήσεις πολύ νερό γιατί έτσι θα απλώσεις περισσότερο την επιφάνεια του λεκέ.
 • Το οξυζενέ δεν κάνει για όλα τα υφάσματα και πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα για να μην τα φθείρει.
 • Για λεκέ από αίμα σε χαλιά καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις διάλυμα με κρύο νερό και υγρό πιάτων ή κάποιο ειδικό καθαριστικό για χαλιά. Το οξυζενέ μπορεί να χαλάσει τα χρώματα.
 • Να ελέγχεις πάντα την ταμπέλα των υφασμάτων με τις προδιαγραφές καθαρισμού. Εάν ένα ύφασμα δεν μπορεί να πλυθεί το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο καθαριστήριο ρούχων για επαγγελματικό στεγνό καθάρισμα. Καλύτερα να πράξεις εκ του ασφαλούς παρά να το μετανιώσεις!

No Comments

Post A Comment