Λεκές από Σοκολάτα - Πώς Καθαρίζεται | Sparklean
16413
post-template-default,single,single-post,postid-16413,single-format-standard,bridge-core-2.7.5,qodef-qi--touch,qi-addons-for-elementor-1.7.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Λεκές από Σοκολάτα – Πώς Καθαρίζεται

Λεκές από σοκολάτα, πουκάμισο

Λεκές από Σοκολάτα – Πώς Καθαρίζεται

Όλοι σχεδόν συμφωνούμε πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απόλαυση μιας σοκολατένιας λιχουδιάς! Και σίγουρα συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λεκιαστεί με σοκολάτα ένα ρούχο, το χαλί ή ο καναπές.

Ο λεκές από σοκολάτα, όπως και ο λεκές από κόκκινο κρασί, όσο απολαυστικά και να είναι όταν μετατρέπονται σε λεκέδες σου προκαλούν μεγάλη απογοήτευση. Είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες και συχνά προκαλεί ανησυχία η αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς πλέον!

Πριν βγάλεις ένα ρούχο ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα σε αχρηστία, διάβασε παρακάτω έξυπνα tips με απλά υλικά στο σπίτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να απαλλαγείς οριστικά από έναν επίμονο λεκέ σοκολάτας!

Λεκές από Σοκολάτα Μπορεί να μείνει μόνιμα;

Είχες την ατυχία να λερωθείς με σοκολάτα και αναρωτιέσαι αν ο λεκές μπορεί να μείνει εκεί για πάντα. Δυστυχώς, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι…Ναι!

Ο λεκές από σοκολάτα, όπως ο λεκές από λάδι αλλά και ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι από τους πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμους λεκέδες. Αυτό συμβαίνει γιατί η σοκολάτα περιέχει τανίνες.

Οι τανίνες ανήκουν στην ομάδα των πολυφαινολών και είναι αυτές που ευθύνονται για το σκούρο χρώμα της σοκολάτας.

Επιπλέον, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει έλαια στην σύστασή της που δύσκολα αφαιρούνται από τα υφάσματα, όπως και κάθε λεκές από λάδι.

Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβάλλεσαι!

Κανένας λεκές δεν μπορεί να μείνει ανεξίτηλος αρκεί να δράσεις γρήγορα!

Τι θα χρειαστείς για να αφαιρέσεις έναν λεκέ από σοκολάτα 

Προκειμένου να αφαιρέσεις έναν λεκέ από σοκολάτα θα χρειαστείς τα παρακάτω απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι:

 • Υγρό πιάτων ή υγρό απορρυπαντικό ρούχων.
 • Απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων.
 • Χλώριο ή κάποιο ειδικό απορρυπαντικό σε σκόνη που να είναι ασφαλές για χρωματιστά ρούχα.

Λεκές από Σοκολάτα 7 εύκολα βήματα για να τον εξαφανίσεις

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους λεκέδες, το κλειδί για την αφαίρεση της σοκολάτας από τα ρούχα είναι να δράσεις γρήγορα.

Όσο περισσότερο μένει ο λεκές πάνω στο ύφασμα τόσο πιο πολύ απορροφάται από αυτό και το  αποχρωματίζει. Επομένως, ακολούθησε άμεσα τα παρακάτω βήματα:

 1. Αφαίρεσε ή τίναξε τα περισσεύματα σοκολάτας από το ύφασμα.
 2. Ξέπλυνε τον λεκέ με κρύο νερό.
 3. Κάλυψε τον λεκέ με υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή ρούχων και άφησε να δράσει για 5-10 λεπτά.
 4. Βύθισε σε κρύο νερό και τρίψε τον λεκέ.
 5. Χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό λεκέδων εάν είναι αναγκαίο.
 6. Πλύνε στο πλυντήριο κανονικά στους απαιτούμενους βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό που να προστατεύει τα χρωματιστά.
 7. Στέγνωσε σε φυσικό αέρα.

Λεκές από Σοκολάτα – Τι να προσέξεις

Μην ξεχνάς ποτέ ότι:

 • Μερικά υφάσματα ενδέχεται να φέρουν την ένδειξη μόνο για στεγνό καθάρισμα. Στην περίπτωση αυτή μην τα βάλεις ποτέ στο πλυντήριο.
 • Κάποιο σπρέϊ στεγνού καθαρισμού θα βοηθήσει, διαφορετικά εάν έχεις αμφιβολίες είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε ένα εξειδικευμένο στεγνοκαθαριστήριο ρούχων.

Οι παλιότεροι λεκέδες από σοκολάτα εμφανίζονται σαν σκούρες κηλίδες πάνω στα υφάσματα και δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, εάν δεν δράσεις τη στιγμή που γίνεται ο λεκές, είναι να μουλιάσεις το ύφασμα σε κρύο νερό έχοντας βάλει τοπικά στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή πιάτων.

Άφησέ το τουλάχιστον μισή ώρα και επανέλαβε την διαδικασία μεχρι να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι βλέπουν επίσης:

No Comments

Post A Comment